Dator

Så skriver du snabel-A @ på Datorn – Enkel Guide

hur man skriver snabel a på dator

I denna enkla guide visar vi dig steg för steg hur du skriver snabel-A (eller @-tecknet) på din dator. Följ anvisningarna nedan för att lära dig hur man gör det på ett snabbt och smidigt sätt.

Nyckelpunkter:

 • Genom att använda tangentkombinationen AltGr+2 kan du enkelt skriva snabel-A på din dator.
 • En annan metod är att använda tangentkombinationen Shift+2 för att skapa snabel-A-tecknet.
 • Om du har problem med de tidigare metoderna kan du använda teckenmapplats eller ASCII-kod för att skriva snabel-A.
 • Överväg att byta till en tangentbordslayout som inkluderar snabel-A som primärt tecken om du använder det ofta.
 • Att skriva snabel-A behöver inte vara svårt, prova olika metoder och hitta den som fungerar bäst för dig.

Använd tangentkombinationen AltGr+2

En enkel metod för att skriva snabel-A på din dator är att använda tangentkombinationen AltGr+2. Genom att trycka ned tangenten AltGr (Alternativgruppen) och samtidigt hålla nere tangenten 2 på ditt tangentbord genereras snabel-A-tecknet (@) direkt på skärmen.

Denna tangentkombination fungerar vanligtvis på de flesta datorer och tangentbord, men det kan finnas vissa variationer beroende på tillverkare och tangentbordslayout. Om tangentkombinationen AltGr+2 inte ger dig det önskade resultatet kan det vara värt att prova andra metoder som beskrivs i den här guiden.

Att använda tangentkombinationen AltGr+2 är en snabb och enkel lösning för att skriva snabel-A på datorn. Prova själv för att se hur smidigt det fungerar!

Exempel:

För att skriva en e-postadress som använder sig av snabel-A kan du enkelt använda tangentkombinationen AltGr+2. Till exempel, om du vill skriva info@example.com, behöver du bara trycka ned AltGr+2 efter att du har skrivit ”info” och därefter fortsätta skriva resten av e-postadressen.

Använd tangentkombinationen Shift+2

En annan vanlig metod för att skriva snabel-A (@) är att använda tangentkombinationen Shift+2. Genom att trycka på dessa två tangenter samtidigt kommer du att få fram snabel-A på skärmen.

Den här metoden är enkel och praktisk när du behöver använda snabel-A i ditt arbete eller när du skriver e-postmeddelanden. Det är viktigt att trycka både Shift-tangenten och 2-tangenten samtidigt för att få fram rätt tecken.

Genom att använda tangentkombinationen Shift+2 kan du snabbt och smidigt skriva snabel-A på din dator utan att behöva söka efter alternativa metoder. Prova denna metod och se hur enkelt det är att få fram snabel-A-tecknet (@) när du behöver det.

 • Öppna ett ordbehandlingsprogram eller e-postprogram
 • Placera cursorn där du vill skriva snabel-A (@)
 • Håll ned Shift-tangenten
 • Tryck sedan på 2-tangenten
 • Släpp båda tangenterna

Det är viktigt att komma ihåg att tangentkombinationer kan variera beroende på vilket operativsystem och vilken tangentbordslayout du använder. Om tangentkombinationen Shift+2 inte fungerar för dig, kan du prova de andra metoderna som beskrivs i denna guide.

Använd teckenmapplats eller ASCII-kod

Om ovanstående metoder inte fungerar för dig kan du använda teckenmapplatsen eller ASCII-koden för att skriva snabel-A. I teckenmapplatsen kan du oftast hitta tecknet genom att söka efter det, medan du med ASCII-koden kan ange tecknet genom att hålla ned Alt-tangenten och skriva in koden för snabel-A (64) med hjälp av det numeriska tangentbordet.

Du kanske undrar vad teckenmapplatsen är och hur du använder den. Det är en funktion på datorn som ger dig tillgång till olika tecken och symboler. För att öppna teckenmapplatsen kan du antingen använda tangentkombinationen Win+; (Windows-tangenten och semikolon-tangenten) eller söka efter ”teckenmapplats” i sökfältet och välja resultatet. När du har öppnat teckenmapplatsen kan du bläddra genom tecken och söka efter snabel-A. När du hittar det kan du helt enkelt dubbelklicka på tecknet för att lägga till det i dokumentet.

Om du föredrar att använda ASCII-koden kan du följa dessa steg:

 1. Håll ned Alt-tangenten.
 2. På det numeriska tangentbordet, se till att Num Lock är aktiverat.
 3. Skriv in koden för snabel-A (64).
 4. Släpp Alt-tangenten.

Genom att använda teckenmapplatsen eller ASCII-koden kan du enkelt skriva snabel-A på din dator utan att behöva använda komplicerade tangentkombinationer. Prova båda metoderna för att se vilken som passar dig bäst.

Använd tangentbordslayout med snabel-A

Om du ofta behöver använda snabel-A kan du överväga att byta till en tangentbordslayout som inkluderar snabel-A som ett primärt tecken på en tangent. Detta kan göra det enklare att skriva snabel-A utan att behöva använda tangentkombinationer eller andra metoder.

Att ha snabel-A som en dedikerad tangent på tangentbordet kan vara särskilt användbart för personer som regelbundet skriver e-post, skapar användarnamn eller använder snabel-A för andra ändamål.

Du kan hitta tangentbord med snabel-A som standard i vissa länder eller genom att använda specialtillbehör eller ställa in tangentbordslayouten på din dator enligt dina preferenser.

Testa att använda en tangentbordslayout med snabel-A för att se om det underlättar din skrivupplevelse och sparar tid när du behöver använda tecknet regelbundet.

Slutsats

Att skriva snabel-A på din dator behöver inte vara krångligt. Med hjälp av dessa enkla metoder kan du snabbt och smidigt skriva snabel-A (@) när du behöver det. Testa olika metoder och se vilken som fungerar bäst för dig.

En vanlig metod är att använda tangentkombinationen AltGr+2 eller Shift+2, beroende på ditt tangentbordslayout. Om dessa inte fungerar kan du prova att använda teckenmapplatsen eller ASCII-koden för att ange snabel-A. För att underlätta kan du även överväga att byta till en tangentbordslayout med en dedikerad snabel-A-tangent.

Innan du vet ordet av kan du skriva snabel-A på datorn med lätthet. Gör det till en vana och snart kommer du vara expert på att skriva snabel-A utan problem. Lycka till!

FAQ

Hur skriver jag snabel-A på datorn?

Det finns flera sätt att skriva snabel-A på din dator. Här är några enkla metoder du kan använda:

Vilken tangentkombination kan jag använda för att skriva snabel-A?

En vanlig tangentkombination för att skriva snabel-A är att trycka på AltGr+2 samtidigt.

Finns det en annan tangentkombination för att skriva snabel-A?

Ja, du kan också använda kombinationen Shift+2 för att skriva snabel-A.

Vad kan jag göra om tangentkombinationerna inte fungerar?

Om tangentkombinationerna inte fungerar kan du använda teckenmapplatsen eller ASCII-koden för att skriva snabel-A. Du kan söka teckenmapplatsen efter snabel-A eller använda ASCII-koden genom att hålla ner Alt-tangenten och skriva 64 på det numeriska tangentbordet.

Finns det en tangentbordslayout med snabel-A?

Ja, om du ofta behöver använda snabel-A kan du överväga att byta till en tangentbordslayout som inkluderar snabel-A som ett primärt tecken på en tangent.

Vad är det enklaste sättet att skriva snabel-A på datorn?

Det enklaste sättet att skriva snabel-A beror på dina personliga preferenser. Prova olika metoder och se vilken som fungerar bäst för dig.
Shares: